El 18 de febrer a Pomar es debat sobre el model de país i els beneficis de la independència

Tots els ciutadans tenim  dret a saber quin serà el nostre futur dins la nova República Catalana, perquè necessitem la independència o què hi guanyem. Entenem la independència com un mitjà per canviar el model de societat actual per transformar-lo en una República de contingut profundament democràtic en l’econòmic, polític, social i cultural.

Pensem que tenim una oportunitat per establir quin es el nou marc de drets i obligacions dels ciutadans, les relacions entre aquests i les diferents administracions i la distribució de competències entre les institucions i els poders de la nova República Catalana. El proper 18 de febrer volem conèixer el  punt de vista de les entitats i veïns i veïnes de Pomar, dels nostres barris, sobre el procés, compartir diferents visions, confrontar idees.

Aquest procés només serà possible amb un procés participatiu, d’ampli abast, deliberatiu i inclusiu, no limitat a unes elits polítiques i econòmiques. A aquest debat estem cridats tots els ciutadans, les associacions que conformem la societat civil i també, naturalment, els seus representants polítics començant pels elegits als municipis de Catalunya i els del Parlament.

És necessari desenvolupar el debat sobre el marc constitucional del nou país abans de les eleccions del 27S. Perquè hem d’ arribar a aquestes eleccions sabent que és el que volem i el que no volem i també, saber com fer-ho i tindre capacitat i força per assolir els nostres objectius.

La xerrada organitzada per Esquerres x la Independència comptarà amb la introducció de tres ponents: Jordi Muñoz, politòleg col·laborador de la campanya Ara és l’hora. Antonio Baños, periodista, membre de Súmate i Soledat Balaguer, membre del col·lectiu Drassanes. El debat, però, centrarà el protagonisme en la gent assistent que tindrà l’oportunitat de dir el que en pensa del procés sobiranista i expressar la seva opinió siguem o no favorables al procés en marxa.

cartell acte POMAR_A4

Deixa un comentari