L’hora del compromís dels treballadors amb la independència

manicup copiarEl poble amb els sectors més compromesos de la societat estirant fort per aquí i el conjunt del poble laboriós estirant fort per allà, segur que tard o d’hora tombarem la servitud genuflexa de les “poderoses” i “intocables” lleis de l’estat que només beneficien als mercats i a les elits financeres internacionals.

Ja és l’hora que la consciència i el compromís d’aquells que diuen que defensen els interessos dels treballadors es comprometin públicament amb el dret a decidir el nostre futur polític i la veritable democràcia. Que no s’amaguin darrere de suposats arguments internacionalistes que a la pràctica no són més que nacionalistes espanyols.

Arribarà, més aviat que tard, el moment que per manca de valor o per traïció el govern convergent caurà. Ens caldrà donar suport a un govern provisional, que haurà de representar els interessos de la classe treballadora. ¿Hi haurà algú que parli en nom dels interessos dels treballadors i les treballadores que es posicioni en contra de construir una república catalana independent, lliure, justa, solidària i plenament sobirana?

Si el poble és traït, les organitzacions populars que han fet d’una espurna un foc, i d’un foc fogueres, bulliran l’aigua que farà esclatar el vapor contingut a pressió. No en dubteu.

Des de la Comissió Independentista de Badalona fem èmfasi en tot allò que ens uneix com a treballadores i treballadors afectats per l’atur, les baixades de sous, les retallades de serveis fins a que no podem pagar les hipoteques. I tot cada vegada és més car i tenim clar que hi ha responsables directes d’aquestes polítiques en aquest govern, coincidents amb els plans que la UE, el BM, el BCE i FMI necessiten per aconseguir el sotmetiment dels ciutadans i ciutadanes cada cop més i més empobrits, i doblegar qualsevol tipus de resistència als seus plans de misèria.

A Catalunya, el factor unificador de patir una opressió nacional, afegit a la mateixa opressió de classe que a tota Europa, ha estat determinant per ser on som avui. Els independentistes hem tingut suficient capacitat d’ anàlisi per plantejar aquest escenari de ruptura quan la gran majoria els hi sonava llunyà i pensaven que estavem bojos.

Ara per ara, i darrera el triomf demostrat en capacitat organitzativa de la societat civil, no hi eren molts dels partits que es reclamen d’esquerres, i menys encara els sindicats. La historia s’escriu amb fets per a rubricar les paraules. De res valdrà que en el futur si no són ara amb el poble, vinguin a reivindicar sigles mortes pel pes de la historia.

Diu la dita que els catalans de les pedres en fan pans, i sabem que “com seguem espigues d’or, quan convé seguem cadenes”. És l’hora de cridar a la resistència. Resistir qualsevol intent del govern de la Generalitat per desobeir el mandat popular, doblegant-se a la imposició del govern reaccionari espanyol de prohibir, com han anunciat que faran, el referèndum del 9N.

Es tracta d’independència. Independència de classe, de pensament i ara això és possible amb la independència nacional. Qui no ho vegi, qui no es proclami a favor, de fet, s’ubica en front de les aspiracions populars, i això no és ser ni d’esquerres ni internacionalista, sinó que constitueix una traïció al poble.

No som una organització amb vocació de perdurar, som un estadi d’unificació i crida solidària de classe, però no entrem en el pseudo xantatge que si no hi és la classe obrera organitzada se li treu legitimitat a un procés popular. Si aquestes organitzacions es queden fora, són els seus dirigents que equivocada o conscientment estan traint la classe obrera i més aviat que tard, els i les treballadores, independentment de sigles, prenent l’esperit dels segadors i amb la falç a les mans, sortirem a segar els camps florits de futur.

Guillem Serrallonga

Badalona, setembre de 2014

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s