Qui som

estelada_roja_226 Què és i finalitats de la Comissió Independentista de Badalona
No fa pas massa temps que a Badalona hem vist experiències prou reixides com la Comissió 11 de Setembre. I en un nivell diferent, més institucional, hem vist com a la Ciutat s’han fet passes en defensa del dret a decidir amb la constitució del Pacte Local pel Dret a Decidir.
També hem vist els darrers temps l’extensió de les lluites i reivindicacions populars i el creixement de la consciència sobre els drets nacionals. Amb la creació i coordinació de plataformes i col·lectius en defensa de l’escola i sanitat públiques, la PAH, l’experiència d’Àgora Ciutadana com espai de coordinació de lluites socials i de l’ANC.
Deixant de banda aquestes realitats, els independentistes a Badalona necessitem reforçar les nostres intervencions en els diversos espais de confluència de la Ciutat, sobretot pensant en la perspectiva del referèndum del proper 9 de Novembre.
La Comissió Independentista de Badalona pot ser l’espai de treball en xarxa entre els diversos àmbits independentistes, amb voluntat d’obrir-se a sectors socials.

1- Un espai obert de l’independentisme local per la defensa del 9N. La Comissió Independentista de Badalona conforma un espai obert de l’independentisme badaloní, al marge de tota sigla específica, amb la finalitat de garantir a la nostra Ciutat el referèndum sobre la nostra independència del 9 de novembre, com el millor instrument polític de que disposem en aquests moments per a fer efectiu el dret fonamental a decidir el nostre futur polític. Així com impulsar i coordinar les accions i mobilitzacions per a tal fi.
La Comissió Independentista de Badalona no descarta impulsar formes de desobediència ciutadana davant qualsevol bloqueig del referèndum, dilació o desnaturalització del mateix procés sobiranista, per tal d’assegurar el debat democràtic, l’acceleració del procés i la mobilització al carrer.

2Dinamitzar els àmbits socials per apropar-los a l’opció independentista. Som conscients que no exercirem el nostre dret a l’autodeterminació sense el suport i la mobilització dels sectors socials més dinàmics del nostre poble. La Comissió Independentista es proposa de sumar esforços per tal d’augmentar i consolidar el suport a la consulta entre amplis sectors ciutadans de Badalona. D’ altra, volem apropar-nos als barris de la nostra Ciutat per fer crèixer les posicions favorables a la independència (SÍ+SÍ).

3– Independència i República Catalana com a base del nou model polític i de convivència. Relligar les aspiracions de llibertat nacional i el procés sobiranista amb la defensa dels drets socials, la necessitat d’un canvi de polítiques i de profunda regeneració democràtica. Transmetre la idea de l’oportunitat que tenim amb la independència d’ avançar cap a un model socialment més just, equitatiu i solidari. Per això la Comissió Independentista de Badalona farà de la defensa dels valors republicans, democràtics i laics, seguint una llarga tradició republicana i democràtica del nostre Poble, un dels seus principals actius. Aquests objectius han de ser vistos com una fita esperançadora per a amplis sectors de la nostra ciutat, sigui quin sigui l’orígen de cadascú.