República Catalana Independent per a què?

Per una República dels treballadors i treballadores

republica-catalanaEl procés independentista que viu Catalunya no és, com se’ns intenta fer creure interessadament un assumpte d’Artur Mas, del seu partit o del Govern. Negar la base popular del moviment que defensa el dret a l’autodeterminació del nostre poble és ignorar la triple crisi que afecta el país i la nostra societat: crisi social, nacional i de legitimitat democràtica.

Tenim l’oportunitat històrica de decidir el nostre futur polític. El 9 de novembre els badalonins i badalonines hem de garantir una participació massiva i fer possible la celebració del referèndum, doncs és molt el que està en joc. Apostem per una República Catalana plenament lliure i independent on dipositar totes les nostres esperances en les lluites i conquestes populars, ara qüestionades.

Quina República Catalana volem i necessitem els treballadors?

La República és la forma més democràtica, transparent, justa i participativa d’organització política. Té com a fonaments la llibertat, la igualtat de tothom, la solidaritat, i la construcció des de baix i per tota la ciutadania del país que volem.

Parlem d’una República Catalana Independent perquè volem la superació del sistema polític actual, corrupte i socialment injust. Treballem per una veritable ruptura democràtica.

La independència és l’única possibilitat a curt termini que ens permetrà de construir una veritable democràcia participativa i un govern del poble. Només acceptarem una República perquè qualsevol altra solució només pot ser el resultat d’un pacte de subordinació a la monarquia espanyola i a les seves elits dominants.

 

. La República Catalana es basarà en el repartiment del treball i la riquesa. Garantirà a tots els ciutadans l’accés al treball d’acord amb les seves capacitats i l’accés als serveis col•lectius. Impulsarà mecanismes per fer efectiva la democràcia directa i la màxima transparència en la participació pública .

. Volem una República Catalana que posi fi a les polítiques privatitzadores, desregulació i precarització laboral, orientada a la defensa dels llocs de treball, favorable als convenis col•lectius i als augments salarials en proporció amb el cost de la vida. Tot ciutadà rebrà un salari nacional bàsic independent de la feina.

 

. Una República Catalana que fomenti el cooperativisme social i una Banca Pública al servei de la societat.

. En la nova República tots els ciutadans tindràn garantit el seu dret a una casa. Cap català que ho necessiti haurà de viure sense sostre. La República Catalana que defensem frenarà d’immediat tot desnonament, impulsant una moratòria.

. La República Catalana que propugnem blindarà una Sanitat i Educació universals, públiques, gratuïtes i de qualitat per a tothom.

. Necessitem una República Catalana que legisli en defensa del medi ambient i impulsi un canvi en la política d’infraestructures, acabant amb les obres de destrucció massiva i les socialment i econòmicament deficitàries. Nacionalització de tots els recursos naturals, fent de la nostra nació un país sense nuclears amb un model energètic ecològic.

 

. Creiem en una República Catalana que assumeixi globalment la lluita contra la discriminació i opressió de la dona en tots els àmbits de la vida. I asseguri el dret a viure lliurement d’acord amb la pròpia orientació sexual.

 

. Volem una República Catalana que impulsi polítiques que afavoreixin la lliure relació entre els i les joves en la vida social i laboral, i destini una especial atenció als drets de la gent gran a gaudir d’una vida digna en tots els àmbits. Garantir un sistema de pensions d’acord amb les necessitats de tothom i uns serveis públics de qualitat, en especial aquells dirigits a fer front els aspectes de la dependència.

 

. La República Catalana garantirà els drets de la població immigrada, dotant-la dels recursos socials i culturals necessaris per a la integració amb plenitud de drets i deures.

. La República Catalana vetllarà per una societat on prevalguin els valors republicans, democràtics, de justícia social i laics que la inspiraran.

 

El 9N vota independència. Vota República Catalana SÍ + SÍ

 

Juliol 2014

COMISSIÓ INDEPENDENTISTA DE BADALONA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s