Neix Esquerres pel Sí Sí, per un país lliure i socialment just

slide1-940x345Avui s’ha presentat a Barcelona la plataforma i campanya Esquerres pel Sí Sí en la que hi participem des del primer moment. Un dels objectius principals d’aquesta iniciativa és ser una plataforma per convèncer a les classes populars i més desafavorides que el procés d’autodeterminació és una oportunitat per al canvi social.

La plataforma entén que el procés endegat  a Catalunya els darrers anys concentra molts elements de ruptura amb el règim sorgit de la transició i obre el camí a una República Catalana Independent  que desenvolupi a bastament una democràcia de contingut econòmic, polític, cultural i social.

En conseqüència, segons afirma el manifest fundacional de la nova plataforma “tenim davant nostre una oportunitat i, a les nostres mans, una eina molt potent per a la construcció d’un país governat per la majoria i al servei de la majoria, acabant amb el règim d’una minoria adinerada i corrupta que només vetlla pels seus interessos”. Podem construir un país que garanteixi uns sistemes educatiu i sanitari públics i de qualitat, el dret a l’habitatge, a les pensions públiques i a un lloc de treball digne. Un país que protegeixi el territori i promogui la cultura i on no tinguin cabuda les discriminacions per qüestions de gènere, d’orientació sexual, d’origen o de qualsevol altra mena.

En aquesta campanya i plataforma ja s’hi han adherit vàries entitats, col·lectius i grups polítics com entre d’altres: Procés Constituent, la Candidatura d’Unitat Popular, el Moviment de Defensa de la Terra, la sectorial Fet Nacional d’ICV, En Lluita, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, la Intersindical-Confederació Sindical de Catalunya, Alternativa Verda, Col·lectiu Drassanes, Esquerra Republicana de Catalunya, Col·lectiu L’Aurora,… I a títol individual han donat suport l’escriptor badaloní Julià de Jódar, el poeta David Caño, Teresa Forcades, Arcadi Oliveras, tots dos impulssors de Procés Constituent; Gabriela Serra, activista social; el periodista Antonio Baños; l’actriu Carme Sansa; els diputats David Companyón (EUiA), Jaume Bosch (ICV), Sara Vila (ICV), David Fernàndez (CUP), Quim Arrufat (CUP) i Isabel Vallet (CUP); Lluís Rabell, activista veïnal; Carles Sastre, secretari general I-CSC; Jaume Asens, advocat; Raül Romeva, ex-eurodiputat ICV; Toni Comín, ex diputat i membre de Socialisme Catalunya i Llibertat; Carles Castellanos (MDT); Blanca Serra, lingüista; Joan Tardà, diputat per ERC al Congrés espanyol; Hèctor López Bofill, professor UPF; Montserrat Salvador advocada del Col·lectiu Fontanella; Oriol Lladó, periodista i alcaldable ERC-Badalona; Francesc Ribera “Titot”, cantant; Pau Llonch, cantant…i un llarg etc.

Una platafoirma coincident amb els objectius i finalitats per les que va nèixer la nostra Comissió Independentista de Badalona i que per això mateix hi donem suport i participem en ella.

Disposem de diversos instruments a les nostres mans que poden anar confluint per a garantir un procés de ruptura realment demòcràtic, participatiu i compromés amb els interessos de la majoria: la Xarxa Referèndum 9N; Esquerres pel Sí Sí, l’ANC i, òbviament els moviments socials i populars que són la punta de llança. Cal animar  a participar d’aquestes xarxes, implicar als diferents col·lectius i sectors socials de la nostra ciutat per assegurar-nos poder votar el 9N, i guanyar el Sí-Sí, tot avançant en els nostres drets socials i llibertats construint un país just governat per i al servei de la majoria.

Per a noves adhesions, col·lectives o individuals, clica aquí

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s