Esquerres pel Sí Sí crida els badalonins a mobilitzar-se el 9N i votar per la independència

10389494_308382426032528_3593699900585861930_n

Dos instantànies de la presentació d’Esquerres x Sí Sí a Badalona.

10339757_308382382699199_1410448539190274980_n Una altra Catalunya, independent i d’esquerres, és possible. Una Catalunya edificada sobre els principis de la democràcia social i política, la llibertat, la solidaritat, la igualtat dels ciutadans i la laïcitat. Així descriu la Catalunya independent “Esquerres pel Sí Sí” (manifest) que aquest matí s’ha presentat a Badalona. Entre els signants es troben sindicalistes, activistes socials i culturals com l’articulista Jaume Oliveras, l’escriptor Julià de Jódar, el sindicalista Alfonso Moya, l’activista veïnal Josep Soler i Amigó; Dolors Sabater, vicepresidenta d’Òmnium Cultural Badalona-Barcelonès Nord; Carles Sagués, president del Grup Municipal d’ICV-EUiA; Imma Violant, sindicalista d’UGT;  Xavier Sabaté, activista cultural de Sant Adrià; Toni Flores, activista llefianenc; Ana Ruiz, membre del casal d’Amistat amb Cuba; Guillem Rubén Vendrell, del Casal Argentino de Badalona i membre d’UGT; Andreu Mas, periodista; Paco Fanés, poeta i editor; Quim Cornelles, Toni Esteban i Elisa Vilches (Ateneu Roig Badalona); Pere Navarro del Valle (membre de CATAC); Ricard Vilaregut, politòleg; Tomàs Martínez, pintor; Emma Cid i Oriol Rius, del Consell de la Joventut de Badalona; Joan Puche, poeta i editor; Alba Blanco (activista de la Solidaritat); Mar Grífol (Diables de Badalona), Francesc Delgado(activista cultural); Pilar Vallés (memebre Junta Òmnium Badalona i de l’ANC); Carles Martret (membre de l’ANC); Eduardo ramos, mebre del moviment veïnal; Aitor Blanc, membre de Gent de Gramenet; Alberto Lumbreras, membre d’EUiA-BDN); Marcel Mauri, expresident Òmnium Cultural Badalona; Gemma Sala i Dolors Mauricio, activistes independentistes.

Els impulsors de la plataforma han destacat d’ “històric” l’acord subscrit entre diversos àmbits socials i polítics de la Ciutat; des de la socialdemocràcia fins a l’esquerra independentista i sectors de l’anticapitalisme militant, moviments socials i ciutadans amb accents ben diversos i des de la pròpia singularitat. Aplegats en una sola veu per a demanar el vot afirmatiu per la independència en la Consulta del proper 9N.  Així trobem que a Esquerres x Sí Sí a Badalona aplega a organitzacions com Arran, Casal Antoni Sala i Pont, Casal Carme Claramunt, CUP (Candidatura d’Unitat Popular), ERC (Esquerra Republicana de Catalunya), JERC (Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya), MDT (Moviment de Defensa de la Terra),NEC (Nova Esquerra Catalana), Procés Constituent,  Revolta Global i la nostra Comissió Independentista de Badalona.

Josep Poveda, periodista, en nom dels signants ha defensat el vot al doble SÍ, afirmant que és una aposta clara per una República Catalana independent, “el primer dels passos per construir una societat més justa”. Igualment ha manifestat que el 9N és una oportunitat que cal aprofitar i ha emplaçat al Govern i Parlament que mantinguin els seus compromisos amb la Consulta. Poveda ha afirmat que la Consulta se sustenta en les lleis i legalitat catalanes, en la sobirania del Parlament de Catalunya, la legitimitat democràtica del procés i el Dret Internacional “i amb aquestes garanties votarem. No hi ha alternativa possible que no passi pel vot dels catalans”.

Esquerres x Sí Sí ha mostrat el suport a les forces polítiques del Consistori que han fet possible que l’Ajuntament badaloní recolzi el 9N i, en canvi, no ha estalviat dures paraules contra la manifesta hostilitat del Govern de Xavier García Albiol al dret dels badalonins a votar el 9N. Així com també contra la negativa d’aquells altres consistoris com Gramenet i Sant Adrià a col·laborar en la Consulta. “No entenem que des de posicions de progrés, es negui la veu al Poble. No tan sols no és progressista. No és democràtic”.

També durant la presentació s’ha explicat que una Rúa pel Sí Sí, lúdica i informativa, recorrerà Sant Adrià de Besós i els barris d’Artigues, Llefià i la Salut el proper 25 d’octubre per contactar amb els veïns, informar-los de les raons del doble Sí i demanar el seu suport a la independència.
Finalment, Esquerres pel Sí Sí crida a la participació dels badalonins el 9 de Novembre i no fer cas als discursos de la por i amenaces “que no tenen cap altra finalitat sino torpedinar el nostre procés cívic, pacífic i democràtic”.

Deixa un comentari